Välkommen till Knutsholmen

Information

Information om stugan

Vi hyr ut vår stuga på ön Knutsholmen i Stockholms mellersta skärgård. Knutsholmen är belägen nära öarna Rindö och Tynningö, söder om Vaxholm. Knutsholmen erbjuder den ultimata avkopplingen, här finns inga bilar och från varje vinkel har man utsikt över Solöfjärden.

Knutsholmen passar oss som söker avkoppling och vattensport vid havet. Ön är liten och saknar allmän service och promenadvägar. För shoppingturer till Vaxholm används Waxholmsbolaget, alternativt egen båt.
Båtägaren har här den perfekta stugan som utgångspunkt för sina seglatser då bryggan har segelbåtsdjup och förtöjningsboj. Avståndet till Vaxholms hamn är ca 3 sjömil.

Dagligen trafikeras ön av färjor från Waxholmsbolaget, bland annat går det shoppingtur till Vaxholm. Färjan "Silverö" utgår även från Norra Lagnö på Värmdö, ca 25 minuter med bil från Stockholm city, där finns också gratis långtidsparkering. Karta hittar du här.

Hitta hit med GPS:

Lat: N 59 grader 22' 39.75''
Long: E 18 grader 26' 3.0''

...Om stugan

Stugan är byggd i sekelskiftesstil och har successivt moderniserats och renoverats med en varsam hand. Den består av ett rum med fyra sängplatser, kök och glasveranda, där man kan sitta och njuta av sjöutsikten. Alldeles nedanför stugan hör egen stor brygga med badstege.

De fyra sängplatserna utgörs av en våningssäng och en soffa med utdragbar dubbelsäng. Den fasta sitthörnan i glasverandan fungerar som extrasäng.
Köket är utrustat med spis med 4 plattor, kylskåp, diskbänk med vatten för disk, och bestick för 4 personer. Dricksvatten fås på dunk, i begränsad omfattning, av stugägaren. Dusch med varmvatten finns, utedass på tomten.
Stughyraren disponerar en vedeldad bastu belägen avskilt vid strandkanten, som delas med grannstugan (stugägaren).

Husgeråd och porslin finns, linne medtages.

Stugan är rökfri.